Zakazivanje tretmana je obavezno

(063) 71 30 456 ponedeljak - petak: 12-19h subota: 12-17h nedelje: neradna

Ultrazvučna epilacija

Rešite se dlačica bez bola i bez iritacije kože

Koža i dlake su direktno povezane zahvaljujući identičnim strukturama. Slično kao i naš spoljašnji pokrivač, stratum corneum ("ljuštura" epiderma), i dlaka se sastoji od istih struktura. U poređenju sa epidermalnim strukturama, dlaka ima i direktno arterijalno dostavljanje hranljivih materija. Krvni sudovi potkožnog sloja obezbeđuju papile hranljivim materijama koje su neophodne za rast dlake.

Drugi oblik epilacije je upravo jedan od najčešćih primenjivanih načina uklanjanja dlačica. Epilacija nije ni trajna niti bezbolna. Čupanjem, dlaka se uklanja ali papila ostaje neoštećena. Uprkos raširenom mišljenju, koren dlake nije odgovoran za ponovni rast dlake, već upravo papila.

Struktura kože

U poređenju sa brijanjem, nakon uklanjanja dlačica voskom ili epilatorom, koža je meka i glatka, jer ne ostaju kratki oštri izrasci, kao kod brijanja.

Ako iz papile ponovo nastane dlaka, u glatkoj koži bez dlaka možete uživati samo dok nova dlaka ne dospe do površine kože.

Naši klijenti koji su bili tretirani DERMAX-om potvrđuju:

  • da su tretmani bezbolni,
  • da nema oštećenja kože nakon tretmana,
  • da su uklonjene i svetle i sede dlačice,
  • da se dlačice mogu uklanjati i sa osunčane kože.

Permanentna oslobođenost od dlačica postiže se jedino ciljanim delovanjem na papile dlake.

Uprkos uvreženom mišljenju, ne uništava se stabljika dlake, jer svaka je dlaka tvorevina za sebe koja se tokom životnog ciklusa odbacuje i obnavlja. Time bi se ovaj tretman odnosio na dotičnu dlaku, koja se, pak, tokom životnog ciklusa može zameniti drugom dlakom. Za nastajanje i opstanak dlake odgovorne su papile i odgovarajući dotok hranljivih materija do papila.

Uklanjenje dlačica vrši se, dakle, upravo tu - svakim tretmanom, uz pomoć pulsirajućeg svetla u kombinaciji sa ultrazvučnim zračenjem smanjuje se dotok hranljivih materija papilama. Tipičan tok tretmana daje prvo tanje i mekše dlačice, dok se na kraju one ne unište potpuno i trajno.

Delovanjem IPL i ultrazvučnih zraka papile degeneriraju.

U tipičnom toku tretmana dlaka je najpre tanja, dok na kraju potpuno ne degeneriše.